Product reviews,  Skincare

Review: Kruidvat Originals peel off masker “Dragon Fruit”

Vandaag, beste mensen, heb ik voor jullie weer een review. Kruidvat heeft nog niet heel lang geleden de “Kuirdvat Originals” lijn uitgebracht. Dit is het huismerk van Kruidvat, maar dan een aparte lijn ervan. De producten van deze lijn worden gemaakt volgens oude recepten. Op de verpakking staat dan ook het jaartal 1975. Er wordt beweert dat de producten zo veel mogelijk herkenbare ingrediënten voor de mens bevatten. Dit peel off masker bestaat in verschillende soorten en smaken, maar voor nu heb ik de “Dragon Fruit”.

Het product

Het masker zit in een fijne tube van een soort dun aluminium en er zit 125 ml in. Deze is uiteraard verkrijgbaar bij de kruidvat. Ik moet zeggen dat ik de verpakking er wel heel mooi uit vind zien. Ook is de tube niet onhandig groot, maar ook niet te klein. Fijn formaat dus! Dit peel off masker zou een verfrissend en reinigend masker moeten zijn, met de geur van dragon fruit.
Dit masker is niet helemaal natuurlijk en bevat dus gewoon chemische ingrediënten. Zelf heb ik daar bij dit masker niet zo veel problemen mee.

Peel off is het zeker! Ook de geur voldoet, maar is voor mijn gevoel niet super sterk en wel een klein beetje chemisch.
De structuur van het product is gewoon goed, maar wel wat dik. Het is doorzichtig roze van kleur.

En dan nog het beste nieuws: Één hele tube kost bij de kruidvat maar 2 euro!

Hoe is het aanbrengen? 

Toen ik dit masker aanbracht op mijn gezicht merkte ik gelijk al dat het een hele dikke vloeistof is en dat deze ook heel stug aanbrengt. Dit vond ik zelf wel wat onhandig. Ook had ik het idee best veel nodig te hebben om mijn hele gezicht vol gesmeerd te krijgen. Of heb ik zo een groot hoofd?! 😉
Het masker is best wel doorzichtig, waardoor je de kleur niet meer goed kan zien op je gezicht. Dit maakt het soms wel moeilijk om te zien waar je nu al goed gesmeerd hebt en waar niet. Het is namelijk wel de bedoeling dat er geen gaatjes in zitten, aangezien het een peel off masker is!

 

Verder vond ik het aanbrengen wel goed gaan en is het naar mijn idee ook wel een kwestie van wennen.

En dan?

Nu het peel off masker erop zit, is het de bedoeling deze 15 tot 20 minuten op te laten drogen. Zelf vind ik het fijn om het dan sowieso 20 minuten te laten zitten, of zelfs 25 minuten. Zo weet ik zeker dat het zijn werk gedaan heeft en helemaal droog is.
Het masker droogt snel op en dan is het makser ook veel zichtbaarder geworden op het gezicht. Zorg ervoor dat je zeker weet dat het hele gezicht droog is, voordat je het eraf haalt.

De peel off

Als het masker helemaal opgedroogd is, kun je het er langzaam en voorzichtig afhalen. Het neemt dode huidcellen en vuil mee vanuit de poriën, dus zorg ervoor dat je dit niet te snel doet, omdat dan het een en ander achter kan blijven. Ik vind het persoonlijk fijn om bij mijn kin of kaaklijn te beginnen met het verwijderen van het masker. Zo trek ik het langzaam omhoog tot het aan de bovenkant van mijn gezicht eraf gaat.

Ga er vanuit dat er nog een paar kleine restjes achterblijven, die je eraf zal moeten wassen met lauw water. Dit is geen enkel probleem.
Het verwijderen van het masker vind ik persoonlijk echt té satisfying!

Resultaat van het peel off masker

Het eindresultaat is gewoon goed. Het is geen wondermiddel, maar ook niet slecht. Peel off maskers zijn nou eenmaal mijn favoriete soort maskers en ook deze doet het heel goed. Er is wel degelijk vuil mee uit gekomen en ik kreeg er een baby zacht huidje van! Zeker voor maar 2 euro is dit peel off masker een heel fijn product om te gebruiken.

Hebben jullie een favoriet beauty product van de Kruidvat Originals?

Als afsluiter nog even iets anders

Eind vorig jaar, in november, ben ik geïnterviewd door een andere blogger. Dit interview is in verband met drukte pas dit weekend online gezet. Het is een super leuk artikel geworden waarin ik meer over mezelf en de achterliggende gedachten van mijn blog vertel.
Benieuwd? Klik dan hier.

Untill next time,

X, Laura ♥
Instagram | Twitter | Facebook | Bloglovin’ | Google+

Lees hier mijn vorige artikel

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: