Workout: Dit is waarom thuis sporten het best is

Uit Japans onderzoek is gebleken dat thuis sporten nét zo gezond is als sporten in de sportschool. Trainers maken steeds minder gebruik van apparatuur en steeds meer gebruik van het gewicht van het eigen lichaam en losse gewichten. Dit levert namelijk een meer natuurlijke manier van bewegen op, wat beter is voor je houding. Alleen al hierom is thuis sporten gewoon a-ma-zing. Ik zal jullie vertellen waarom je het best gewoon lekker thuis kunt sporten.

Voordelen van thuis sporten

 • Het bespaart je bakken met geld
 • Ook bespaart het tijd
 • Geen afleiding van anderen in de sportschool
 • Je kunt het inplannen wanneer het jou uitkomt
 • Sporten in whatever kleding je ook aan hebt
 • Voor jou is het makkelijk meerdere keren op een dag 5 of 10 minuten te sporten, als je wakker wordt voor het douchen, voor je gaat slapen, tijdens het kijken van je favoriete serie
 • Jezelf druk maken over welke bekenden je tegenkomt in de sportschool en hoe je eruit ziet als je sport is er niet meer bij
 • Je sport in een vertrouwde omgeving en kan het zelfs met je partner doen
 • Er zijn zoveel opties: van hometrainer tot gewichtjes tot yoga en meer
 • De beste apparatuur om mee te sporten is jouw eigen lichaam en kracht
 • Er wordt op een natuurlijke manier gesport, wat beter is voor het lichaam en wat je houding verbetert

Een full body workout voor thuis

Natuurlijk kun je het best focussen op hetgeen waar jij graag verandering in wil zien. Wil jij graag een sixpack creëren, of wil je graag over heel het lichaam wat afvallen? Zorg dat je goed je doel voor ogen hebt en dat je zelf op onderzoek uitgaat wat voor jou het best zal werken en hoe je dit thuis kunt doen.
Om te laten zien dat je voor het hele lichaam ook thuis kunt sporten, is onderstaande workout opgebouwd voor het hele lichaam en de conditie. De workout in deze video is voor beginners en je kunt hier natuurlijk ook zelf variaties op uitoefenen.
Onderstaande video gebruik ik persoonlijk graag wanneer ik even geen inspiratie heb en wel graag mijn hele lichaam even wil langs gaan.

Meestal gebruik ik mijn eigen ideeën in een workout en doe ik hele korte workouts door de dag heen, omdat ik inmiddels weet wat voor mij werkt en wat ik fijn vind. Weet jij dit nog niet helemaal? Begin dan vooral met de oefeningen uit deze video!

Video: Een full body workout voor thuis

Andere opties en tips

 • Dagelijks het lichaam goed rekken en strekken
 • Yoga (ook goed voor de mentale gezondheid en rust)
 • Spieroefeningen
 • Het gebruik van materialen die je in huis hebt (stoel, opstapje, muren en meer!)
 • Een rondje (hard)lopen in jouw buurt
 • Trainen op een hometrainer in huis
 • Leg jezelf niet te veel op, maar doe het rustig aan en maak gebruik van kleine momenten die je hebt om even je lichaam te laten werken
 • Let naast het sporten op een dag ook op het eten wat je naar binnen werkt en de hoeveelheid water die je drinkt
 • Lukt het even niet? Laat je hierdoor niet tegenhouden, maar accepteer het en begin vanaf morgen weer!

Conclusie

Thuis sporten is net zo gezond als in de sportschool sporten en je kan er gewoon evenveel mee bereiken. De sportschool wordt steeds minder belangrijk om fit te blijven. Gebruik je eigen lichaam en wees creatief. Doelen bereiken kan ook thuis en gun jezelf de verandering. Er zitten enorm veel voordelen aan het skippen van de sportschool, zolang je maar blijft bewegen op andere manieren.
De workout in dit artikel is maar een voorbeeld, maar werkt erg fijn voor beginners. Ga vooral zelf op onderzoek uit en start vandaag nog!
Vind jij het nou wel fijn om in een sportschool te sporten? Blijf dat dan zeker lekker doen!

Meer weten over de gezondheid van thuis sporten in vergelijking met sporten in de sportschool?
Lees dan zeker eens dit artikel.

Untill next time,

X, Laura ♥

Lees hier mijn vorige artikel 

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

18 thoughts on “Workout: Dit is waarom thuis sporten het best is

 1. Ik ben geen fan van sporten en verzin altijd wel een ander excuus. Dit zou voor thuis sporten zeker het geval zijn. Nu heb ik een leuke, kleine sportschool bij mij letterlijk om de hoek. Daar ga ik nu 2 avonden per week naar toe, met een vriendin. Deze methode lijkt voor mij het beste te werken

 2. Ik heb gisteren een workout gedaan via video platform van basic fit, ik werk daar en vond het wel fijn dat ik het thuis kon doen. Toch is het wel heel anders. soms doe ik ook workouts via fitnessblender

 3. Als je weet waar je mee bezig geloof ik zeker dat het effectief zal zijn.
  Ik zelf wil graag yoga gaan doen, maar dan wel onder begeleiding om de basis te leren.

 4. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om mijn abo op te zeggen bij Basic Fit, geraak er echt niet toe om nog consequent te gaan… Mss eens nadenken om thuis oefeningen te doen!

 5. Ik ga sinds een paar maanden naar de fitniss maar zo alleen daar rondlopen vind ik wat saai geworden. Soms ga ik ook met mijn vriend of een vriendin maar ieder doet uiteindelijk zijn eigen ding. Ik heb nu daarom mijn abbo opgezegd om terug te starten met Zumba en de rest van mijn oefeningen voor wat ik wil werken doe ik thuis 🙂

 6. Helemaal met je eens! Ik doe al jaren thuis oefeningen, alleen ga ik nu naar de sportzaal om hard te lopen (ik woon in Kuala Lumpur en het is vaak te warm om buiten te lopen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *