Deze blog is er voor jouw goede voornemens!

Hmmmm, gekke titel! Ik weet dat velen van jullie, zoals de rest van Nederland, goede voornemens hebben voor 2018. Nu is dit jaar net een week begonnen en ben je misschien al hardstikke goed bezig of weet je nu eindelijk hoe jij dingen wil aanpakken dit jaar. Voor deze blog heb ik zo veel verschillende artikelen geschreven die over de meest gebruikte goede voornemens van Nederlanders gaan. Toevallig! Hier wilde ik dus iets mee doen. Vandaar dat deze blog er voor jouw goede voornemens is.

Heb jij je voorgenomen om af te vallen, minder te stressen, meer te ontspannen, beter te slapen of positiever en gelukkiger te worden in 2018?
Keep reading! 

De eerste van de goede voornemens: Afvallen in 2018

Om af te vallen heb je, met stip op nummer 1, doorzettingsvermogen nodig. Blijven bewegen, lekker en ongezond eten weerstaan, maar vooral die eetbuien zijn voor velen een groot probleem.
Heb jij je voorgenomen om een aantal kilo’s eraf te werken in 2018 of gewoon om op gewicht te blijven? Zorg dan dat je duidelijke doelen hebt om mee te beginnen, maar dit is voor velen vast al bekend.

De link hieronder brengt je naar de belangrijkste tips hiervoor, die ik alweer een tijdje geleden online heb gezet op deze blog!

De beste tips om af te vallen in 2018 

Stress verminderen

Veel Nederlanders gaan ook voor het verminderen van stress en drukte in het nieuwe jaar. Dit is niet gek, maar het vraagt wel kennis, inzichten, aanpassing van denkpatronen en manier van kijken naar het leven en vooral ook geduld. Grote veranderingen dus! Laat je hier niet door tegenhouden. Er zijn veel kleine stapjes richting het verminderen van stress, die ervoor zorgen dat jij al snel effect merkt en je beter zal voelen. De belangrijkste vraag om jezelf te stellen bij het ervaren van veel stress is “Is het wel nodig?” Het antwoord is vaak nee. Toch is stress niet altijd slecht, het moet alleen niet de overhand nemen.

In het artikel hieronder lees je wat stress nu precies is, waarom het ook goed is en wat je eraan kunt doen als je er last van hebt. Ligt de nadruk voor jou meer op een positievere kijk op het leven? Lees dan nog even door bij het kopje “Een positievere kijk op het leven in 2018”.

Ben jij toevallig hooggevoelig of heb je hier een vermoeden van? Dan ligt dit net weer iets anders. Om hier meer over te weten te komen, klik je het best op de tweede link hieronder!

Wat is stress en wat kan ik er aan doen?

Wat is hooggevoeligheid en hoe kan ik er mee om gaan? 

Beter ontspannen en slapen

Eerder in 2017 heb ik een artikel geschreven over ASMR: een fenomeen wat steeds meer bekendheid krijgt en waar steeds meer mensen een mening over hebben. Het is een lastig uit te leggen fenomeen, maar kan je in ieder geval helpen te ontspannen en beter / sneller te slapen. Toch is dit niet bij iedereen het geval. Er zijn ook mensen die er slecht tegen kunnen en zich bijvoorbeeld snel irriteren hieraan. Je moet er echt voor open staan en je mee laten slepen in hetgeen waar je naar kijkt. ASMR video’s bevatten kleine, alledaagse en simpele geluidjes en bewegingen, die de hersenen prikkelen. Hierdoor denken de hersenen even nergens anders meer aan, waardoor jij je even kan ontspannen en je hoofd kan legen. Het is hierdoor ook vaak slaapverwekkend. Als je er voor open staat, is het echt een wondermiddel.
Zelf ben ik er heel vatbaar voor en mij helpt het dus zeker!

Klik op de link hieronder om uit te vinden wat ASMR nu precies is en of het jou kan helpen. Ik beloof je, dat wanneer het werkt, je me eeuwig dankbaar zal zijn voor deze blog! 😉

Ontspannen en beter/sneller slapen met ASMR 

Een positievere kijk op het leven in 2018

Wordt jij helemaal niet blij van al het negatieve nieuws, de tegenslagen, negatieve opmerkingen van anderen en het slechte weer? Dit heb jij helemaal zelf in de hand! Wil jij graag wat positiever en gelukkiger worden in 2018? Het veranderen van negatieve denkpatronen, in positieve denkpatronen hoort hierbij. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om hieraan te werken. Ook dit staat natuurlijk op deze blog!

Lees over het veranderen van denkpatronen, het verband tussen positiviteit en geluk en lees verschillende tips om een positiever en gelukkiger mens te worden! Klik hieronder op de link naar dit artikel, die ik vorige week schreef.

Wordt een positiever en gelukkiger mens 

Deze blog als houvast om jouw geluk vergroten

Het laten groeien van jouw geluksgevoel in het leven is een vaak lastige taak, maar zit wel verwerkt in veel goede voornemens van mensen. Het heeft ook veel te maken met jouw blik op het leven, jouw denkpatronen, overtuigingen en handelingen. De verandering ben je zelf en daarom heb jij jouw geluk ook zelf in de hand. Natuurlijk zijn er tegenslagen die jij niet zelf in de hand hebt, maar hoe je hier vervolgens mee om gaat, heb je weer wel in de hand!
Hierboven schreef ik over het worden van een positiever en gelukkiger mens. Dit zelfde artikel helpt ook enorm bij dit doel voor komend jaar.
Daarom vind je hieronder weer deze link.
Toch zie je daar onder nog een andere link van een artikel die ik puur over het onderwerp “opzoek naar geluk” heb geschreven. Ben jij opzoek naar jouw geluk? Lees dan zeker het tweede artikel ook eens!

Wordt een positiever en gelukkiger mens 

Een zoektocht naar geluk in 2018

 

Wat zijn jouw goede voornemens en staan deze hier op de blog?

Untill next time,

X, Laura ♥

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

 

18 thoughts on “Deze blog is er voor jouw goede voornemens!

  1. goede goede voornemens. halverwege het jaar ben ik alleen altijd alles alweer vergeten of er gebeurt iets wat roet in het eten gooit haha

  2. Goed artikel meis! Ik weet nog niet helemaal wat ik van ASMR vind. Vind het niet vervelend maar vind het ook niet echt ontspannend. Vind het wel lekker als ik zelf van die mini geluidjes maak, zoals de pagina`s van een boek omslaan haha.

  3. Ik ga dit jaar voor meer orde in de chaos. Ik hoop met wat nieuw bedachten ‘systemen’ mijn huis beter georganiseerd te krijgen en ook mijn tijd voor mijn blog beter af te kaderen.

  4. Ik ben niet echt met goede voornemens begonnen voor dit jaar. Wel wil ik graag weer meer tijd maken voor sporten. Puur omdat ik aan het einde van de dag moe ben, komt het er vaak niet van. Terwijl het juist zo’n energiekick kan geven :).

  5. Ik doe eigenlijk niet aan goede voornemens. Roken doe ik al 15 jaar niet meer, alcohol nu ook 2 maanden mee gestopt…misschien suiker maar dat is een lastige. Gewoon doorgaan met gezond vega eten en als het kan iets meer rust, slaap en energie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *