Terugblik op 2017 & wensen voor 2018

Voor het eerst ga ik het nieuwe jaar inluiden met deze blog en de liefste lezers! 🙂 Ja, in 2017 ben ik een blog gestart. Heel impulsief, but I like it. Zo zijn er nog wel meer hoogtepunten voor mij geweest in 2017. In dit artikel over vindt je een terugblik op 2017 en wensen voor 2018, zal ik jullie meenemen door hetgeen wat ik belangrijk vind in het leven.

Terugblik op 2017

Billions of lives

Wat voor mij belangrijk was het afgelopen jaar is natuurlijk dat ik in september een blog ben gestart en dat deze nu al redelijk succesvol is, voor de korte tijd dat deze bestaat. Ik heb zelfs al mijn eerste samenwerkingen gehad met Lovea cosmetics en Fotofabriek.nl. Daarnaast heb ik verschillende gastblogs mogen doen en komt er in januari weer een samenwerking aan met Rosh Cosmetics Amsterdam. Mis dit niet!

Deze blog ben ik echt super impulsief gestart aan het eind van de zomervakantie. Het echte werk begon pas halverwege september en ik ben stiekem wel een beetje trots op waar ik nu sta. Het is nog geen super goede en bekende blog, maar ik heb er al zo veel mee bereikt wat ik van te voren Ă©cht niet bedacht had. Zo heb ik al wat geld verdient via Google met advertenties op mijn blog en heb ik bovengenoemde samenwerkingen al mogen doen! Ook al schrijf ik maar voor 5 of 10 vaste lezers, dat geeft mij al voldoening. Het is een stukje voor mezelf en ik hoop dat ik er ook anderen mee inspireer. Nu weet ik dat ik al een aantal vaste lezers heb, waar ik dankbaar voor ben!

Mijn persoonlijke groei

Dit vind ik nog wel het belangrijkst. Niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen, dus ook voor jou!
Het afgelopen jaar zie ik als een jaar waarin ik mezelf echt heb leren kennen en een jaar waarin ik echt enorm ben gegroeid. Ik heb eindelijk het een en ander echt kunnen verwerken en ik voel me ook eindelijk weer alsof ik vooruit ga. Ik weet wat ik belangrijk vind in het leven en heb verschillende manieren gevonden voor mezelf om met bepaalde dingen om te gaan, die mij helpen. Zo heb ik laatst een artikel geschreven over hoogsensitiviteit, wat hier ook een onderdeel van is geweest. Daarnaast heb ik over mezelf geleerd hoe ik met stress en onzekerheid om kan gaan en wat nu Ă©cht belangrijk hierin is.
Ik heb nieuwe mensen leren kennen waar ik energie van krijg, in plaats van die energie zuigen. Deze mensen zijn belangrijk voor mij en deze wil ik niet meer kwijt. Ik focus me op het positieve en kan ook beter negativiteit buiten mezelf laten.

Onderstaande quote is er een om over na te denken en mee te nemen naar volgend jaar!

En dit ook nog

In de zomer van 2017 ben ik op vakantie geweest naar Griekenland , wat echt enorm veel indruk op mij heeft gemaakt. Dit komt, omdat dit voor mijn gevoel de eerste vakantie was die toch wel zoooooo prachtig mooi was en ook heel rustgevend was. Ik was samen met mijn vriend omringd door de mooiste natuur, zee, zon en veel meer moois. Daarnaast vind ik de Griekse mensen, het eten, de gezelligheid en de cultuur super fijn!

Ik had in deze tijd Ă©cht even rust en een moment om te genieten nodig. Nou, dat is gelukt! Ook deze vakantie heeft er aan bijgedragen dat ik meer ben gaan opleven naar hetgeen wat ik belangrijk vind en het genieten van het leven.

Tot slot is dit jaar het laatste jaar geweest waarin ik veel colleges heb gehad. Mijn HBO opleiding bachelor of Social Work zal (hopelijk) in 2018 afgerond worden. In januari begin ik al met afstuderen met het onderwerp “Eenzaamheid onder jonge statushouders in Nederland” en hopelijk zal ik in de zomer ook daadwerkelijk hiermee afstuderen. Hierover zal ik updates bijhouden op de blog, dus mis ook dit niet in het nieuwe jaar!

Wensen voor 2018

Voor mezelf heb ik besloten niet te moeilijk te doen over “goede voornemens”. Voor mij hoeft dit allemaal niet en kun je altijd besluiten wanneer je iets wil veranderen of wil aanpakken. Wel zie ik de jaarwisseling echt als een nieuw begin en ga ik wel voor mezelf na wat ik in het nieuwe jaar na wil leven. Zo wil ik mijn positiviteit doorzetten, hard werken aan mijn afstuderen, genieten, niet te veel stressen en mensen nog meer inspireren met mijn blog!

En ja, een paar kilo’s eraf zou ook wel fijn zijn, een heel standaard voornemen dit, maar het verschil is dat ik me er niet op ga vastpinnen. Ik ga me niet houden aan een streng dieet of de sportschool, omdat me dit uiteindelijk toch alleen maar ongelukkig maakt. Ik ben het gezonder leven al aan het toepassen in mijn leven en in 2018 wil ik dit nog meer gaan doen. Als je iets echt wil, kun je het ook! Niet te streng zijn maar gewoon rustig beginnen met wat jij belangrijk vindt!

Wat ik jullie wil meegeven

Heel veel liefde, rust, geluk, plezier, genot en vooral liefde voor jezelf. Als er iets is wat 2017 mij heeft geleerd, is het wel dat de basis is om gelukkig te zijn met jezelf. Klinkt vast allemaal heel cliché en vaag, maar toch kan ik er niet omheen.
Ik wens jullie dan ook toe dat je nieuwe inzichten krijgt in 2018, die leiden tot jouw geluk. Dit is voor iedereen anders, maar blijf gewoon lekker bij jezelf. Ik gun iedereen een positief 2018.

Wees lief voor jezelf en voor anderen. Wat jij uitstraalt, krijg je ook terug! Iedereen verdient het om van gehouden te worden. Focus je daarbij niet te veel op of anderen van jou houden of wat anderen van jou vinden, maar focus je eens even op jezelf. Leer van jezelf houden en doe wat jou gelukkig maakt. Heel simpel zelfs: Glimlach naar een vreemde die tegenover je zit in de trein en je zult zien dat je 9 van de 10 keer een glimlach terug krijgt. What you give is what you get. 
En krijg je geen glimlach terug? Wie zijn probleem is dat? Not yours. Jij hebt jouw deel gedaan en jij hebt gehandeld vanuit positiviteit en liefde. Hier wordt je zelf al gelukkiger van!

Een hele fijne jaarwisseling gewenst en ik hoop jullie allemaal terug te zien in het nieuwe jaar (met alle vingers en ogen erbij). 😉

Untill next year,

X, Laura ♄

Lees hier mijn vorige artikel 

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

19 thoughts on “Terugblik op 2017 & wensen voor 2018

 1. Ik kom hier voor het eerst en zie meteen wel ‘gelijkenissen’ of toch ‘herkenbaarheid’.

  Mijn zoontje (7) heeft ook veel kenmerken van hoogsensitiviteit! Niet simpel!

  Fijn dat je in bloggen een uitlaatklep hebt gevonden!

  Ik wens je een geweldig 2018! Dat je zelf en je blog nog mogen groeien!

 2. Goed bezig, zou ik zo zeggen. Hoe knap wat je allemaal ondernomen hebt het afgelopen jaar! Ik wens je nog ontzettend veel succes met je blog en nog meer daarbuiten. Alles wat je nodig hebt, heb je in je!

 3. Fijn dat bloggen je uitlaatklep is , maar ik denk dat hier veel mensen dat gemeen hebben. Leuk wel dat je al leuke samenwerkingen hebt gehad en dat je blogt zo goed loopt

 4. Wat leuk dat jij – net als ik – ook pas dit jaar bent begonnen met bloggen. Leuk is het he? Fijn dat je al tevreden kunt terugkijken op waar je nu staat!

 5. Wat leuk om te lezen, zo het eerste keer het jaar uitgaan met een blog! Super leuk. Voor mij was het de derde keer en ik vind deze artikelen maken echt het leukste wat er is bijna haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *