Kerst make-up look: Tips voor Glitter & Glam met mate

Over een paar dagen is het al zover: Kerst! Daarom heb ik vandaag voor jullie een make-up look met ook tips, voor de feestdagen. Ik zal natuurlijk meer Glitter & Glam gebruiken dan normaal, maar wil er ook weer niet te veel van opdoen, zodat het een natuurlijke kerstlook wordt!

Jullie weten denk ik wel dat ik geen make-up expert ben, dus alles wat je hier leest komt vanuit mijn eigen ervaringen en meningen. Haal eruit wat je voor jezelf kan gebruiken!
Ik neem jullie mee door de producten die ik gebruik en foto’s van het proces en het eindresultaat. Ook zullen jullie meer dan genoeg tips tegenkomen, dus let goed op!

De basis make-up

Als basis gebruik ik dezelfde producten als gewoonlijk. Ik breng de primer Porefessional van Benefit aan op mijn neus en wallen. Over de rest van mijn gezicht smeer ik alles wat op mijn beautyblender overblijft uit. Vervolgens breng ik de foundation stick van Lotti, in de tint “Toasted Almond” aan, over mijn gehele gezicht en blend ik deze goed uit. Ik breng nog wat concealer van Catrice aan onder mijn ogen, in mijn ooghoekjes, in het midden van mijn neus en op oneffenheden zoals puistjes of vlekjes! Tot slot poeder ik mijn gezicht af met de “prime and fine mattifying, waterproof powder” van Catrice.

               

Glam

Contour

Zo, de basis make-up zit er op. Nu ga ik over naar het shapen en highlighten van mijn gezicht. De “Glam” dus! Ik gebruik hiervoor het “ultra pro HD” powder contourpallet van Revolution. Als eerst gebruik ik mijn contour kwast, om de donkerste kleur op het pallet aan te brengen, onder mijn jukbeenderen. Hierbij zet ik eerst een streep, waarna ik deze uitblend. Dit doe ik aan beide kanten. Vervolgens breng ik een tint lichter aan langs de rand van mijn kin en kaak, onderaan mijn gezicht. Deze houd ik altijd subtiel. Tot slot ga ik heel mijn haargrens langs met deze kleur, om diepte te creëren. Let op dat je alles goed blendt, zodat het er niet te heftig en nep uit ziet! Van mijn binnenste ooghoeken naar de onderkant van mijn neus toe, aan beide kanten, breng ik ook nog wat van deze kleur aan, in verticale strepen. Deze houdt ik ook subtiel en blend ik ook weer goed uit.

Hieronder heb ik de kleuren die ik gebruik aangewezen. De donkere twee kleuren gebruik ik dus voor het contouren!

Highlighter

Het contouren is gedaan, dus pak ik nu mijn highlighter kwast. Ik gebruik hetzelfde pallet, omdat hier ook mooie highlighter kleuren in zitten! Als eerst breng ik de lichte huidskleur aan, boven mijn contourlijnen op mijn wangen, in het midden van mijn neus, het midden van mijn voorhoofd en mijn kin. Hierna pak ik de echte wit glinsterende highlighter kleur in het pallet. Deze breng ik aan op mijn jukbeenderen, boven mijn contourlijnen. Ook doe ik deze een klein beetje, vlak boven mijn lippen, om dit te accentueren. Ik breng van alles niet te veel aan, omdat ik dat niet mooi vind. Zo blijft het nog naturel.

Op de foto hierboven kun je aan de linker kant zien welke lichte kleuren ik gebruik hiervoor. De kwast wijst deze kleuren aan.

De wenkbrauwen

We gaan verder met de wenkbrauwen. Hiervoor gebruik ik het wenkbrauwpotlood van Catrice, in de kleur 030: Brow-n eyed peas. Ik teken ze uit de losse hand bij. Iedereen heeft andere wenkbrauwen en tekent ze ook op compleet andere manieren bij, dus doe hierbij wat jij zelf fijn vindt! Ik breng onder mijn wenkbrauwen nog wat highlighter in de witte kleur uit het pallet van Revolution aan, met een kleiner kwastje. Ditzelfde breng ik aan in mijn binnenste ooghoeken, waarna ik dit een beetje uitblend naar de rest van mijn ooglid toe.

De oog basis

Hierna krul ik mijn wimpers met een goedkope krultang van de Kruidvat, tot ik ze in de vorm heb hoe ik ze wil hebben. Ik ga met een zwart oogpotlood van Catrice door mijn wimperlijn heen, zodat de aanzet van mijn wimpers alvast zwart is. Dit geeft een diepere look. Daarna breng ik een dun lijntje liquid eyeliner aan, net boven de wimperrand, met een hele kleine wing. Ik houd zelf namelijk niet zo van overdreven grote wings bij de ogen.
Tot slot breng ik de “Rock Couture” mascara van Catrice aan op mijn wimpers. Ik doe zelf niet graag mijn onderwimpers, omdat ik dat niet vind staan.

Glitter

Het enige wat nu nog mist bij mijn ogen, is de oogschaduw in glitterende, warme kerstkleuren. Hiervoor gebruik ik het W7 “In the nude” pallet. De lichtere kleuren laat ik vanaf mijn binnenste ooghoeken naar buiten toe in elkaar over lopen. Vervolgens gebruik ik donkere kleuren die bij elkaar passen aan de buitenkant van mijn oogleden, zodat er een mooi verloop is. Ik blend alles heel goed uit hierbij, omdat ik dat belangrijk vind bij een mooie ooglook. Ik trek aan het eind van mijn oogleden de donkere kleuren wat omhoog naar het einde van mijn wenkbrauwen toe, maar niet té ver. Dit geeft een frisse, open blik.

Tot slot werk ik, waar nodig, nog de lichte kleuren onder mijn wenkbrauwen en in mijn ooghoeken bij. Ook kun je de eyeliner en/of mascara nog bijwerken, wanneer deze bijvoorbeeld vervaagd is door de oogschaduw.

Hieronder wijs ik aan welke kleuren ik gebruikt heb.

  

Lippen

Ik begin met het insmeren van mijn lippen met Vaseline lipbalm in het groene blikje. Dit is de variant met aloë vera. Dit is een verzorgende basis voor de lippen, wat ervoor zorgt dat ze niet uitdrogen wanneer er een lipkleur op komt. Hierna breng ik eerst een donkere long lasting lippenstift van de Etos aan. Dit is nummer 28. Hier overheen gebruik ik de kleur “Desert Rose”, ook van het Etos huismerk. Zelf vind ik het mooi om daarna wat mattifying poeder op te doen, zodat de lippenstift mat wordt en goed blijft zitten. Dit raad ik iedereen aan. Je kunt met iedere loose, transparant powder ook echt iedere lippenstift mat maken. Ik gebruik hiervoor de “Nude Illusion” loose powder, transparant van Catrice. Je kunt gewoon met je vingertop over de gehele lip een klein beetje poeder aanbrengen en de lippen op elkaar drukken tussendoor. Dit wordt uiteindelijk al snel egaal en mooi. Probeer het eens uit!

Finishing touch

Tot slot poeder ik mijn gezicht nog even kort af met de “prime and fine mattifying, waterproof powder” van Catrice. Ik focus me hierbij vooral op de wallen en neus, omdat ik hier vaak vettige huid krijg door de dag heen. Zo veeg je ook de contour en highlight niet uit.
Ik spray van een armlengte af mijn complete gezicht in met setting spray van het Etos huismerk. Ik houd hierbij mijn lippen en ogen soepel dicht. Daarna dep ik het er nog even goed in, met mijn beautyblender, in de vorm van korte, deppende bewegingen, zodat alles goed blijft zitten.

Dan was dit alles en zien jullie hieronder het eindresultaat van deze subtiele kerst make-up look!

Doen jullie met kerst ook niet iets extra’s?

Fijne feestdagen!

Untill next time,

X, Laura ♥

Lees hier mijn vorige artikel 

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

 

14 thoughts on “Kerst make-up look: Tips voor Glitter & Glam met mate

  1. Mooi! En ook fijn dat je zelf al aangeeft dat je geen expert ben maar je eigen mening geeft, dit vind ik prettig, want ik ben ook geen pro en jouw tips kan ik goed gebruiken. Zo wist ik niet dat je beter even vaseline onder je lippenstick kan doen!

  2. Met kerst doe ik veel meer dan dat ik normaal doe, normaal doe ik een vrij neutrale look zonder foundation. Maar met kerst ga ik all in, foundation, highlighter, oogschaduw alles! Hou er echt van en heb er normaal niet zo veel tijd voor vandaar.

  3. Tja als ik daar nu eens de tijd voor had met een gezin 😉 Haha wel heel mooi hoor, ik kon vroeger ook genieten van lekker de tijd nemen voor mijn make-up. Tegenwoordig vooral goede bio verzorging en wat basis make-up 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *