Personal

De Soldaat van Oranje: Recensie en weekendoverzicht

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn ouders, zus en vriend, voor de verjaardag van mijn moeder naar de musical “De Soldaat van Oranje” geweest, in Katwijk. Hier lees je een recensie over deze musical.
Daarna hebben we nog genoten van een aantal andere dingetjes, waar ik jullie alles over ga vertellen!
Mijn gezin en ik hebben een super leuke tijd gehad en dit wil ik graag met jullie delen!

De recensie van De Soldaat van Oranje

Deze musical draait inmiddels alweer 7 jaar succesvol en eindelijk hebben ook wij mogen genieten van dit verhaal. De Soldaat van Oranje hebben wij op zondag gezien in het Theater Hangaar in Katwijk en begon om 14:00. De show nam ons mee in veel verschillende scènes, decorstukken, optreden en nog veel meer, tot 17:30. Dit betekent dat de musical dus best lang duurt, maar gelukkig heb je halverwege ook een half uur pauze!

 

En wat vond ik er dan precies van?

Wat ik super vet vond, was dat je in een zaal zat die ronddraaide. Het podium was als het ware in een cirkel opgebouwd en het publiek zat daarvan in het midden, op een soort groot, ronddraaiend platform. Deze draaide steeds wanneer je naar een ander deel van het podium moest kijken voor een scène. Super mooi gedaan! Daarnaast was sowieso al het decor mooi gemaakt en waren er tussendoor ook op dichte doeken echte videobeelden en foto’s te zien uit de tijd van de oorlog, die het verhaal versterkten.
De acteurs en actrices zaten goed in hun rol en deden alles vol overtuiging, waardoor je als publiek echt meegenomen werd in bepaalde sferen.
Het was een musical over een serieus onderwerp en er zaten hierom ook echt aangrijpende en mooie scènes in. Toch zat er ook genoeg humor in, wat ik persoonlijk echt geweldig vond.

En dit was er ook nog

Als klapper op de vuurpijl waren er nog een paar scènes aan het einde van de musical, die eigenlijk buiten waren. Hierbij waren er deuren in het gebouw gewoon opengemaakt en zaten we tegen de buitenlucht aan te kijken, waar ook een vliegtuig stond, die gebruikt werd als decorstuk.

Een echt minpunt aan deze musical kan ik me niet bedenken. Het enige wat ik me kan voorstellen dat voor sommigen vervelend kan zijn, is dat het echt wel vrij lang duurde. Voor mij gevoel werd je er echter wel doorheen gesleept, zonder je in de gaten had hoeveel tijd er voorbij ging.

We mochten helaas geen foto’s en video’s maken, wat betekent dat jullie hier alleen een aantal foto’s kunnen bekijken van voor en na De Soldaat van Oranje.

Deze musical was het geld waard, want we hebben er met zijn allen echt van genoten.

De rest van het weekend

Na de musical zijn we uit eten geweest, waar ik een lekkere carpaccio vooraf, klassieke hamburger en de beste carrot cake ooit als nagerecht op had. Ik zat propvol en had, net zoals de rest van mijn gezin, genoten van deze dag. We zijn nog iets gaan drinken in het hotel en vervolgens zijn we ieder naar onze kamer gegaan. Hier heb ik nog even lekker gedoucht en ben ik lekker warm in bed gaan liggen. Deze nacht heb ik goed geslapen en hebben we met zijn allen lekker uitgebreid ontbeten.

Tot slot zijn we nog naar het strand geweest, waar we ook mooie foto’s hebben kunnen maken en hebben we nog een lekkere kop warme thee (en anderen hadden koffie) gedronken.

Ik heb jullie middels een recensie en een weekendoverzicht een kijkje gegeven in het belangrijkste en gezelligste deel van het weekend, waarbij ik ook mooie foto’s heb laten zien aan jullie.
Mijn moeder heeft een super verjaardag gehad en we hebben sowieso met zijn allen écht genoten van dit weekend. De Soldaat van Oranje is de moeite en het geld echt waard. Deze musical is anders dan anderen en maakt zich om verschillende redenen uniek.

Hebben jullie De Soldaat van Oranje al gezien? Zo ja, wat vonden jullie ervan?
Zoals je in de recensie kunt lezen, is deze musical zeker een aanrader.

Ik hoop dat ook jullie een super fijn weekend hebben gehad!

Lees hier meer persoonlijke artikelen, waaronder een ander weekoverzicht!

X, Laura ♥

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

20 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: