Beauty

5 Beauty dingen die je kan doen met appelazijn

Appelazijn stinkt en smaakt zuur. Toch zijn er ook positieve punten te noemen over appelazijn. Toevallig focus ik me graag op de positieve dingen in het leven, dus laten we deze punten eens langs gaan. Iedere manier om appelazijn te gebruiken, die in dit artikel beschreven staat, heb ik zelf uitgeprobeerd. Mijn ervaringen wil ik graag met jullie delen en wie weet heb jij hier iets aan!

So, Let’s do this!

1. Appelazijn om mee af te vallen

Dit klinkt allemaal super geweldig, afvallen door appelazijn te drinken. Ik geloof er wel in dat het misschien iets kan helpen en ook als een soort detox werkt, maar ik weet zeker dat het je niet super goed laat afvallen. Helaas. Ook werd ik er vaak misselijk van als ik het dronk. Ik gebruikte maar een theelepel appelazijn met 300 ml water erbij, maar toch was vooral de nasmaak nog veel te sterk voor mij.
Ik merkte wel dat ik me wat minder opgeblazen voelde toen ik dit gedronken had.
Neem in de ochtend, een half uur nadat je wakker bent geworden, op lege maag eerst een gewoon glas water en daarna een glas met één theelepel appelazijn en de rest vol met water.

2. Als anti-roos en schilfers middel

Vul een spuitflesje met de helft appelazijn en de andere helft water. Spuit vervolgens deze emulsie tussen je haren, op je hoofdhuid. Focus hierbij op de plekken waar je het meest last hebt van schilfers of roos. Laat dit 10 minuten intrekken en spoel het dan eerst goed uit met water. Daarna kan je haar gewassen worden zoals gebruikelijk. Let op dat het wel wat gek kan aanvoelen en kan prikkelen, maar dit is niet erg. Laat het niet langer dan 10 minuten intrekken en zorg dat je er alles weer goed uit haalt.
Bij mij heeft het zeker wel gewerkt. Ik had namelijk last van schilfers op mijn hoofdhuid en gewone anti-roos shampoo werkte niet. Ik heb het een aantal keer gebruikt, maar tegenwoordig doe ik het niet meer, omdat het ook niet meer zo nodig is.

Het gebruik van dit product op de hoofdhuid zou ook goed zijn voor de haargroei, maar dat heb ik zelf niet ondervonden. Jullie wel? Laat het me weten!

3. Bruikbaar als middel tegen acne 

Je kan appelazijn op je huid smeren, omdat dit onzuiverheden eruit weg haalt. Je zou het kunnen vergelijken met een tonic, omdat het ook hetzelfde aanvoelt. Het werkt tegen acne, wat betekent dat het goed zal zijn voor mensen met acne, om dit ongeveer 2 keer in de week op hun huid te smeren. Dit kan je gezicht zijn, maar ook rug of andere lichaamsdelen. Let wel op dat je de huid goed blijft hydrateren en verzorgen, naast het gebruik van appelazijn. Als je merkt dat de huid droog wordt en trekt, dan kun je bijvoorbeeld pure kokosolie of een goede crème die je gebruikt erop smeren. Luister hierbij naar je huid.

Zelf heb ik geen last van acne en zie ik voor mij persoonlijk ook niet veel voordelen in het smeren van appelazijn op mijn huid, maar het zou mensen met meer acne en een onzuivere huid zeker kunnen helpen!

Het is gewoon een 100% natuurlijk product wat zo veel kan doen voor de schoonheid van de mens.

4. Appelazijn tegen een slechte adem

Wanneer tanden poetsen en mondwater niet genoeg zijn, kun je altijd je mond spoelen met appelazijn. Spuug het dan wel weer gelijk uit! Ook kun je een theelepel appelazijn innemen, maar het is dan wel beter om het te verdunnen met wat water!
Zelf vind ik de geur en smaak van appelazijn erg vies, dus ik vond dit iets minder fijn. Daarnaast heb ik niet zo veel last van een slechte adem en werkt het poetsen van mijn tanden altijd al goed genoeg!

5. Om je tanden mee te bleken

Hierbij is het, net zoals bij de slechte adem, de bedoeling om je mond te spoelen met appelazijn. Ook kun je jouw tandenborstel in de appelazijn dippen en dan over je tanden borstelen. Dit is iets “agressiever” en de tandenborstel zal ook nog wat langer de smaak houden van appelazijn. Daarom is het misschien een idee om een aparte tandenborstel hiervoor te gebruiken. Na het spoelen of poetsen met appelazijn is het belangrijk om je mond eerst te spoelen met water en daarna ook je tanden te poetsen zoals je gewoonlijk doet.
Dit moet je ook niet te vaak doen, omdat het anders je tanden misschien zou kunnen aantasten. Doe dit alleen wanneer je het zelf nodig vindt en sowieso niet vaker dan één keer in de week.

Het is wel belangrijk om te letten op het soort appelazijn wat je koopt. Zorg dat het écht van appels is en niet gele azijn of alleen maar deels appelazijn is. Mijn advies is om biologische, ongefilterde appelazijn te gebruiken voor dit alles. De meeste flessen zijn ook niet zo duur en je kan er erg lang mee doen, omdat je vaak niet zo veel hoeft te gebruiken.

Ik gebruik het liefst deze appelazijn van een natuur winkel bij ons in de buurt. Deze is vast ook online te bestellen of ergens anders ook te halen.

Nog meer redenen om dit product te gebruiken: 

Lees meer beauty artikelen op deze pagina.

X, Laura ♥

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: