Reizen: De “Wat heb ik liever” Tag

Vandaag heb ik voor mijn favoriete lezers weer eens een blog over Reizen. Deze keer heb ik 15 keer moeten kiezen tussen twee mogelijkheden, die te maken hebben met reizen. Dit is de “Wat heb ik liever” Tag.
Have fun!

 1. Zonvakantie of wintersport

  Duidelijk zonvakantie. Ik houd er veel meer van om in een prachtig, zonnig, mooi land te zijn waar ik lekker kan zwemmen af en toe, dan in de sneeuw. Wel ga ik graag weekendjes weg in de winter, maar een echte zonvakantie kan ik echt niet missen!

 2. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland

  Vakantie aan de kust. Ik houd veel van strand, zon en zee. Dit is voor mij erg rustgevend en relaxend. Een stedentripje in het binnenland vind ik leuk, buiten de zomer om.

 3. Europees eten of Aziatisch eten

  Europees eten. Ik houd erg veel van Italiaans en Frans eten! Ook wel van Duits eigenlijk. Nog wel veel meer, maargoed, ik eet niet graag Oosters en Aziatisch e.d.

 4. Weg met vriendinnen of weg met je partner

  Deze vind ik echt heel moeilijk. Het hangt een beetje af van de vorm van de reis en het is leuk om dit af te wisselen. Als ik echt moet kiezen, ga ik toch voor weggaan met mijn partnerHierbij denk ik dan vooral aan echte vakanties in de zomer e.d. Om te relaxen en veel moois te zien ga ik graag met mijn partner. Gezellige, kortere weekendjes zou ik graag met vriendinnen doen!

 5. Een actieve vakantie of een luie vakantie

  Bij deze ga ik toch echt voor een combinatie van de twee! Ik wil niet alleen maar luieren, maar ik houd wel van lekker op een strandje liggen, rusten, mooie natuur bezoeken en lekker zwemmen. Ik wil bij zomervakanties graag uitrusten en me focussen op het terugdringen van stress, dus daarbij is dit erg fijn. Toch houd ik daarnaast ook van actieve uitstapjes, want ik kan niet alleen maar stil zitten natuurlijk.

 6. Azië of Afrika

  Afrika. De natuur spreekt me hier meer aan, denk ik. Landen als Japan e.d. boeien mij eerlijk gezegd niet zoveel. Of in ieder geval minder dan de Afrikaanse natuur, wilde dieren, landschappen en cultuur.

 7. Barcelona of Rome

  Rome. Ik houd van Italië! Ik heb Rome al een hele poos op mijn wishlist staan.

 8. Hotel of camping

  Deze vind ik ook lastig. Over het algemeen zou ik zeggen: Kamperen met een tent vind ik echt helemaal niks. Wel vind ik op een camping in een stacaravan echt super leuk en eigenlijk nog leuker dan in een hotel.

 9. Citytrip of natuurvakantie

  Natuurvakantie. Deze vind ik rustgevender, indrukwekkender en voor mijn gevoel “gezonder” dan echte citytrips. Zo nu en dan een citytrip vind ik trouwens wel erg leuk hoor, maar ik denk toch dat ik meer geniet van een natuurvakantie.

 10. Één grote wereldreis of de wereld in meerdere keren zien

  De wereld in meerdere keren zien. Dit geeft meerdere vreugdemomenten en zo mis ik thuis niet zo snel, denk ik. Ik wil nog veel van de wereld zien!

 11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien

  Nooit meer reizen. Mijn vrienden echt helemaal nooit meer zien, vind ik toch wel echt heel erg.

 12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig

  Het lijkt me allebei fijn en het ligt ook aan de soort vakantie naar mijn idee. Vroeger gingen we vaak met de auto weg, wat mij een super goed vakantiegevoel gaf. Tegenwoordig vlieg ik vaak. Vliegen vind ik nu ook wel super fijn en geeft me echt nog meer het vakantiegevoel.

 13. Backpacken of cruisen

  Backpacken! Ik vind het echt wel een beetje eng om op een cruise te zitten. Ik houd niet van grote boten en alleen op zee zitten lijkt me ook niets. Het lijkt me wel mooi, maar toch zie je minder dan wanneer je backpackt, denk ik dan. Zonde.

 14. Alles regelen of op goed geluk gewoon gaan

  Gedeeltelijk regelen en gedeeltelijk gewoon gaan en zien wat er gebeurd. Ik heb ooit een “surprise me” vakantie geboekt en dit was echt super spannend en leuk, maar toch vind ik het fijner om zelf te plannen waar ik slaap en wat ik allemaal wil zien. Toch hoef ik lang niet alles te plannen, maar vind ik het ook fijn om lekker relaxt in te gaan op waar ik op dat moment behoefte aan heb.

 15. Een roadtrip of op één plek blijven

  Een roadtrip, maar dan wel rustig aan. Op één plek blijven vind ik bijna zonde, omdat je dan zo weinig ziet. Een roadtrip maken lijkt me fijn als het op een relaxte manier gebeurd en er wel echt van genoten wordt. Een gehaaste roadtrip met “allemaal bestemmingen waar we nog heen moeten om te bewonderen” is me te druk. Wel zie je zo veel meer mooie dingen, lijkt mij. Fijn!

Oké, ik heb door het schrijven van deze blog écht zin in vakantie gekregen. Afgelopen zomer ben ik naar Griekenland geweest, samen met mijn vriend. In februari gaan wij een weekendje naar Praag en we hopen in de zomer weer op een fijne vakantie te kunnen gaan!

Mijn favoriete travel quote

Deze quotes zijn voor mij belangrijk als het om reizen gaat! Ik weet dat reizen duur is en ook ik er niet altijd het geld voor heb, maar ik merk dat ik het nodig heb, er super veel voor terug krijg en het zoveel met een mens kan doen. Geniet zolang je de tijd nog hebt op deze wereld!

Wat vinden jullie van deze tag over reizen en wat is jullie ideale vakantie?

X, Laura ♥

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

23 thoughts on “Reizen: De “Wat heb ik liever” Tag

 1. Ik vind tags wel altijd interessant om de persoon achter de blog net iets beter te leren kennen. Mijn ideale vakantie is met de voetjes omhoog op het moment omdat ik een kindje hebt dus liever alles geregeld voor mij hahaha

 2. Leuk tag en best wel moeilijke dilemma’s he! Mijn perfecte vakantie is een beetje luieren en veel van de stad zien! Een citytrip dus met daarna nog een paar daagjes luieren 😀

 3. Erg leuke tag! Ik krijg spontaan zin in vakantie, maar moet nog even wachten. Het is dan wel gelijk een hele speciale vakantie, namelijk onze huwelijksreis! We twijfelen nog tussen twee bestemmingen, maar eerst nog even flink sparen 🙂

 4. I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *