Home tour: Living together with my boyfriend as students

Alweer bijna 4 jaar geleden heb ik het ouderlijk huis verlaten. Ondertussen heb ik ieder jaar al een verhuizing meegemaakt van een zielige kamer in een studentenhuis, naar een studio samen met mijn huidige vriend, naar een woning samen met mijn vriend waar we álles voor ons zelf hebben. Ik geef jullie van de laatste woning een Home tour! 🙂

Waar wonen wij nu?

Momenteel wonen wij in een zogenaamde “Duplex woning”. Dit is een rijtjeshuis zoals jullie deze kennen, maar dan onderverdeeld in twee aparte woningen: boven en onder. Wij wonen onder en hebben alle ruimtes op de begane grond. Hierbij hebben wij ook een tuintje en schuurtje. Boven ons wonen andere mensen en deze hebben een balkon. Er is een aanbouw aan vast gemaakt bij ons, zodat we genoeg ruimte hebben om ook de slaapkamer hier te hebben. We hebben alles voor ons zelf en hebben ook een eigen voordeur, met huisnummer. Het is dus gewoon een huis, maar dan alles op begane grond.
De kosten voor deze woning zijn relatief laag, omdat we hier via woningbouwvereniging Vestide wonen. Deze woningen zijn speciaal via deze organisatie te huur voor studenten. Je mag er alleen wonen met twee personen (niet meer en niet minder) en moet ieder schooljaar opnieuw je bewijs van inschrijving van je studie opsturen. Op deze manier bewijs je aan hun dat je student bent en daar dus mag blijven wonen. Ook is het mogelijk dat maar één van de twee bewoners studeert.
Mijn vriend en ik studeren nu nog allebei en we zitten in deze woning echt op ons plekje met onze twee lieve katten samen!

We wonen hier natuurlijk maar tijdelijk en geven niet bergen met geld uit om het een super mooi huis te maken in onze ogen, maar toch proberen we het zoveel mogelijk naar onze smaak te maken.
Geniet van de home tour! 🙂

Woonkamer

Allereerst: Welkom in onze woonkamer! Hetgeen wat ik aan deze ruimte het fijnst vind, is de rustige beige kleuren, planten, kaarsjes en foto’s aan de muur. Dit maakt het wat persoonlijker, gezelliger en rustgevender voor mij.

Keuken

Welkom in onze keuken! Deze vind ik zelf niet erg mooi, maargoed we moeten het er als studenten maar mee done! Het hoge aanrechtje wat je op de tweede foto ziet, hebben we zelf gemaakt toen we hier kwamen wonen, zodat we iets meer ruimte hebben en dit was echt de beste keuze ooit. Het is een hoog aanrecht waar we de koelkast en vriezer onder hebben staan.

Slaapkamer

En dan nu de slaapkamer! De favoriete plaats van de katjes. We laten ze wel in de slaapkamer, maar ze mogen alleen boven op de deken. Dit leren we ze nog steeds en het gaat al goed! We zijn nog niet echt tevreden met ons bed en het huis is niet meer zo nieuw, dus het ziet er niet meer zo erg mooi uit. Toch hebben we de mooie lamp, plantjes en kubussen toegevoegd, zodat het meer onze stijl is.

Wat vinden jullie van onze woning als studenten? 
Het is echt een goedkope woning voor studenten om samen in te wonen en we hebben écht alles, zelfs een tuintje en schuurtje! We zijn er super blij mee. Voor dezeflde huurprijs woonde ik twee jaar geleden in een vieze, gore, lelijke, oude, bouwvalachtige kamer in een gezamenlijk studentenhuis. Daarom zitten wij hier nu goed en blijven we hier nog zo lang het kan. Over een jaar ben ik afgestudeerd en zal ik gaan werken. Mijn vriend zal dan nog zijn master op de universiteit gaan doen, dus blijft hij studeren. Dit betekent dat we hier nog kunnen blijven wonen. Hij zal hier naast ook gaan werken, dus we kunnen dan sparen om een aantal jaar later ergens anders ons plekje te maken! 🙂

Wat vonden jullie van deze Home tour en hoe wonen jullie?

Hier vind je nog meer persoonlijke artikelen!
 

X, Laura ♥

Follow me on:
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’
Google+

 

23 thoughts on “Home tour: Living together with my boyfriend as students

  1. Ik woon nog steeds bij mijn ouders thuis maar mijn vriend en ik zijn wel aan het uitkijken naar een eigen stekje 😀
    Ik hoop ook snel een roomtour online te kunnen posten 😀

    Ilona

  2. Wat een gezellig plekje hebben jullie ervan gemaakt! Ik woon op een boerderij, maar ben toevallig zelf net aan het rondkijken voor nieuwe meubelen. Ben deze inrichting beu haha.

  3. Lekker huisje hoor! Heb je goed voor mekaar als student. Ik zat op kamers toen ik studeerde, maar vond er niks aan! Dus snel weer naar m’n ouders terug gegaan haha… Katjes zijn zo lief! Alleen allergisch, vet jammer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *