Make-up,  Product reviews

The famous Wunderbrow

Wat is Wunderbrow?

Ik heb voor jullie (maar stiekem iets meer voor mezelf) de “Wunderbrow” uitgeprobeerd. Lees verder voor een uitgebreide review van de welbekende, trending “Wunderbrow” wenkbrauw gel. Misschien heb je deze waterproof, krab proof, veeg proof, alles proof wenkbrauw gel al voorbij zien komen. Het is een wenkbrauw gel die in een klein, langwerpig flesje komt en een kwastje aan de draaidop bevat (zoals een soort lipgloss). Het komt in een doosje met daarbij een soort bijsluiter met de instructies voor het aanbrengen. Ook zit er een wenkbrauw borsteltje bij.

Deze gel komt in verschillende kleuren: blonde, auburn, brunette, black/brown en jet black. Dit product is online te bestellen, maar is ook te koop bij de Ici Paris XL, bij jou in de buurt. Één verpakking kost daar 29,65 euro.
Ga naar www.beautysnederland.nl voor de officiële webshop.

De verkeerde kleur

Ik heb me in de winkel laten adviseren door een medewerkster en omdat ik blond ben, gingen we voor de blonde kleur. Deze heb ik in de avond aangebracht, zodat het, als het zou mislukken, er nog af kon voor ik de volgende ochtend in de stress weg zou moeten. De kleur was (een beetje klunzig) aangebracht en deze bleek groen uit te vallen. Het zag eruit als modder op mijn wenkbrauwen en ik vond het helemaal niets. Mijn vriend vond het ook groen lijken en ik heb het er snel weer afgehaald. Ik ben later terug gegaan naar de winkel en heb het uitgelegd. Ik koos vervolgens de kleur brunette.
Gelukkig kun je altijd advies vragen door de Facebook pagina van Wunderbrow Nederland een berichtje te sturen.

Het aanbrengen (van de juiste kleur)

Voor degenen die het nog niet wisten: ik heb nauwelijks wenkbrauwen van mezelf. Weinig haartjes maar ook heel licht. Daarom tekende ik mijn wenkbrauwen vaak bij met een bruin wenkbrauwpotlood. Deze kun je echter gewoon weer uitvegen en ik wil natuurlijk niet mijn halve wenkbrauw verliezen wanneer er iets langs komt. De voordelen van de Wunderbrow waren veelbelovend, dus ik heb me eraan gewaagd.

Links ben ik, net wakker en uit bed, zonder enige (wenkbrauw) make up op en rechts ben ik met mijn normale wenkbrauwpotlood op.

Het aanbrengen

De gel aanbrengen was voor mij echt even wennen, maar het ging al snel goed. Het kwastje aan de dop in het flesje is eigenlijk te grof en dik. Daarom smeer ik een klein dotje op mijn hand en pak ik een eyeliner penceel (plat met haartjes op een rij). Hiermee zet ik eerst de lijnen waarbinnen mijn wenkbrauw moet komen aan. Vervolgens “kleur ik deze in” met soepele bewegingen. Mijn tip is om weinig te gebruiken, want dan ziet het er zeker veel natuurlijker aan. Een dikkere laag lijkt op plamuur en modder. Ook voor blonde mensen zou ik de brunette kleur aanraden, omdat het anders al snel groenig lijkt. Als je deze licht aanzet, is hij niet te donker. Bij mij leek hij extreem veel op de kleur van mijn gebruikelijke potlood, wat fijn was.

Let op dat je de gel aan moet brengen op een schone en droge huid. Doe dit als aller eerst en daarna pas je foundation ook e.d. Zorg ook dat je geen dagcreme e.d. op je wenkbrauwen hebt zitten. Daarna kun je pas de rest van de make up aanbrengen.

Het droogt snel, dus corrigeer het, wanneer nodig, snel.
Klik hier voor een tutorial van “Nikki Tutorials”. Let wel op dat iedereen het anders aanbrengt en andere soorten wenkbrauwen mooi vindt. Daarom kan ik jullie niet precies aanbevelen hoe je het zou moeten aanbrengen verder. Ik heb het zelf wel heel anders gedaan dan Nikki Tutorials, maar zo zie je wel even de basis.

Het resultaat

De blonde kleur was dus helemaal niets. Deze was groen en ik had het niet goed aangebracht. Het resultaat van de kleur brunette was daarentegen echt super super super fijn. Deze wenkbrauwen leken erg veel op mijn gewoonlijke wenkbrauwen met het potlood.

Links ben ik met de wenkbrauwen gel van Wunderbrow op (verder heb ik nog geen make up op hier) en rechts ben ik met de rest van mijn make up erbij op, aan het eind van de dag (wanneer de gel er dus al een tijd op zit):

Ik vind de wenkbrauwen goed staan en ook de kleur past bij mijn gezicht en haar, naar mijn idee.
Wat er beloofd wordt, is ook echt waar. De wenkbrauwen doorstaan krabben met nagels, wrijven, water en zelfs standaard make up doekjes kunnen de wenkbrauwen er niet gelijk afhalen. Lees verder om erachter te komen hoe deze er dan wel af gehaald kunnen worden.

Het verwijderen

Het product beweert dat je het er maximaal 3 dagen op kan laten zitten en het er dan af moet. Dit klopt, maar het is na 1 dag al wel lelijker geworden. Ik heb er (om dit te testen) een nacht mee geslapen, maar de volgende ochtend waren er wel stukjes vanaf en zag de wenkbrauw er niet meer uit. Je kunt deze dan bijwerken en opvullen, maar ik kies er toch liever voor om deze er helemaal af te halen en ze opnieuw aan te brengen.

Het verwijderen van dit product kan dus niet makkelijk met gewone make up doekjes. Hiervoor kun je het best twee delige make up reiniger gebruiken. Dit kun je zien aan het feit dat er in één flesje als het ware 2 lagen vloeistof zitten. Vaak is de bovenste laag blauwe olie en de onderste laag doorzichtig. Schudt dit flesje en breng er wat van aan op een wattenschijfje. Het kan soms wat harder schrobben zijn, maar het is niet vervelend.

Conclusie 

+ Het is een betaalbaar product, omdat je er erg lang mee kan doen
+ De Wunderbrow blijft hoe dan ook minstens één dag geweldig goed zitten
+ Ideaal om mee te zwemmen, zweten en meer
+ Als je er het goede voor gebruikt, is het product er toch gemakkelijk af te halen
+ Wanneer je het licht en goed aanbrengt, ziet het er erg natuurlijk uit
+ Ideaal wanneer je net als ik weinig of geen wenkbrauwen hebt

– Het blijft niet langer dan één dag en één nacht helemaal mooi
– Je moet het wel iedere dag of bijwerken of helemaal opnieuw doen
– De goede kleur vinden kan redelijk moeilijk zijn, dus vraag goed advies, test het uit zonder dat je de deur uit moet en geef het tijd

 

Wat vinden jullie van het resultaat bij mij en heb jij dit ook al geprobeerd of zou dit iets voor jou zijn?
Let me know!

X, Laura ♥

Volg me op Instagram, Twitter en Facebook

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: