Uncategorized

Erop uit in de winter

Ik ben zelf een enorme fan van uitstapjes en stedentrips in de winterdagen. Van daagjes Antwerpen, Amsterdam of andere plaatsen, tot weekendjes weg in Nederland en buitenland. Het liefst ga ik ieder jaar in de winter 3 tot 4 dagen met overnachtingen weg. En ik zal jullie eens precies vertellen waarom. Probeer na het lezen van deze blog nog maar eens thuis te blijven deze winter! 😉

Voordelen aan stedentrips in de winter

  1. Stedentrips in de winter zijn vaak goedkoper dan in het hoogseizoen
  2. Het is vaak minder druk in de bekende steden dan in het hoogseizoen
  3. De trip breekt je eventuele winterdipje, sleur en werk aan de lopende band
  4. Het is romantisch, gezellig en knus in deze tijd van het jaar
  5. De steden zijn vaak prachtig verlicht en versierd
  6. Er zijn kerstmarkten, schaatsbanen en kraampjes met erwtensoep en chocolademelk
  7. Je doet het weer eens wat anders dan anders
  8. Je komt minder toeristen tegen
  9. Als je de juiste plekken kiest, kun je genieten van prachtige natuur en sneeuw
  10. Je focust je weer even op jezelf (en je reispartner(s)) en vermindert je (werk)stress

Wat houdt je tegen?

Misschien zijn er een aantal dingen die jou tegen houden om in de winter erop uit te gaan. De meest voorkomende redenen hiervoor zijn geld, tijd en het stellen van prioriteiten.
De kosten van een weekendje, midweekje, dagje of nachtje weg zijn natuurlijk niet niks. Wat je wel kan doen, wanneer geld jou bezig houdt, is het stellen van prioriteiten, het besparen van geld op andere zaken, veel onderzoek doen naar de goedkoopste steden, verblijven en momenten om weg te gaan. Neem alles mee in rekening. Niet alles hoeft extreem duur te zijn.

Heb je geen vrij kunnen krijgen op het werk of zit je vast aan schoolvakanties? Misschien kun je één dag vrij nemen, aan het weekend vast, of misschien kun je in het weekend één of twee dagen weg? Stel wederom prioriteiten. Wil jij graag je vakantie uren aan dit wintertripje besteden, of liever aan iets anders? Regel ruim op tijd vervanging of vrije dagen!

Zijn er andere zaken die je tegenhouden om weg te gaan, zoals persoonlijke of familiaire omstandigheden? Ga dan na of je iets kunt betekenen als je zou blijven en of weg gaan voor een nachtje dan echt zo erg is. Doe wat goed voelt. Ga je écht liever niet weg? Doe dit dan ook niet en kies ervoor om alles op te sparen tot een beter moment om weg te gaan. Vergeet alleen niet om ook aan jezelf te denken.

Wat nou als je echt niet weg kan, ondanks dat je dit wel graag wilde?

Om wat voor reden dan ook lukt het jou niet weg te kunnen deze winter. Je wilde het zó graag, maar het mocht niet zo zijn. Blijf hier niet mee zitten en onderzoek andere manieren om de werksleur in de winter te doorbreken. Er zijn altijd nog momenten waarop je kleine uitstapjes kunt maken (ook die geen of nauwelijks geld hoeven te kosten). Maak wandelingen, ga op bezoek bij verre familie en/of vrienden, ga eens gezellig uit eten, pak een bioscoopje, bel uren lang met die ene vriendin terwijl je onder een dekentje, thuis op de bank ligt. Lach, praat, ontspan en geniet van de kleine dingen. Plan alvast je volgende reisje, voor het moment waarop je wel weg kunt. Spaar hier ook alvast geld voor op, zodat je dan volop kan genieten!

Mijn stedentrips en tips

Ik ben nog niet lang geleden begonnen aan het reizen in de winter. Toen ik samen met mijn vriend woonde en eenmaal één keer in de winter wegging samen met hem, ben ik hiermee gestart. Ik vond het enorm fijn om in de winter even er tussenuit te kunnen knijpen. De sfeer in de steden waar wij graag heen gaan, is geweldig.
De eerste winter samen, zijn we een weekendje in Amsterdam geweest. We hadden toen tevens een concert van Dotan, waar we gelijk twee nachtjes bij hebben geplakt. Het jaar daarna (vorig jaar) zijn we naar Antwerpen geweest, wat één van mijn favoriete steden in de buurt is.

Dit jaar gaan we iets verder weg. In februari zal ik namelijk samen met mijn vriend naar Praag gaan voor 4 dagen (3 nachten). Dit is dus de volgende travel blog over een reis die ik heb gemaakt, met reviews, ervaringen, aanraders en mooie foto’s. So save the date! 😉

In het buitenland zijn ook genoeg steden die niet al te duur en wel erg gezellig en mooi zijn. Een tripje naar het buitenland hoeft niet altijd duurder te zijn dan binnen Nederland. Zoek altijd goed uit wat de beste reisoptie is en neem hier de tijd voor.

Gaan jullie er wel eens op uit in de winter? Let me know! 

X, Laura ♥

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: