Uncategorized

Herfstdip tip: Herfst in Zeeland

Kijk je nu naar buiten? Nee? Doe eens. Hoe ziet het eruit? Wordt je er blij of juist minder blij van?
Het is herfst.

Wat is een herfstdip?

Wanneer je last hebt van een herfstdip, heb je vaak moeite met het feit dat de dagen kouder, donkerder en korter worden. Symptomen kunnen zijn dat jij je lusteloos en vermoeid voelt. Eigenlijk is het gewoon een soort dipje zoals je die misschien wel vaker hebt, maar dan als gevolg van de seizoenswisseling.
Om goed te kunnen functioneren als mens, heb je daglicht nodig. Het hormoon, genaamd “cortisol” wat ons lichaam aanmaakt, zorgt ervoor dat we wakker, energiek blijven en goed om kunnen gaan met bijvoorbeeld stress. Voor de aanmaak van dit hormoon is dag(en het liefst zon)licht nodig. Wanneer het herfst wordt, worden de dagen zoals gezegd korter en donkerder, wat de aanmaak van cortisol in ons lichaam beïnvloed. De biologische klok van de mens wordt als het ware ontregeld. Wanneer je hier gevoellig voor bent, is de kans op dit soort dipjes groter.

De herfst als iets positiefs

Heel vervelend allemaal, van die sombere dagen en herfstdipjes. Toch heeft lang niet iedereen hier last van en wanneer je dat wel hebt, zijn er genoeg andere manieren om toch ook wel een beetje van de herfst te genieten. Hieronder staan een aantal tips beschreven om de herfst positiever voor jezelf te maken!

  1. Maak het zelf gezellig met bijvoorbeeld kaarsjes, warme kopjes thee, ouderwetse spelletjes, met een dekentje op de bank, iets lekkers bakken, lezen of naar buiten gaan en herfstweer juist omarmen
  2. Ga erop uit naar bijvoorbeeld je ouders, vrienden, familie, een mooi bos of park, de bioscoop of andere leuke dingen
  3. Waardeer de schoonheid van de herfst door een mooie boswandeling te maken, een bladeren gevecht te houden, te dansen in de regen en vooral mooie foto’s te maken van de prachtige kleuren en natuur in de herfst
  4. Geniet van de zonsopgang en zonsondergang door wanneer je zo irritant vroeg in het donker uit bed moet, onderweg naar je werk de mooie zonsopgang te bewonderen, wat hetzelfde geldt voor de zonsondergang
  5. Zorg goed voor jezelf door genoeg van alle belangrijke vitamines binnen te krijgen, genoeg te slapen en te genieten van alles wat je hebt, omdat je lichaam dit extraatje nodig heeft in deze periode
  6. Breng structuur aan in deze periode van je leven door bijvoorbeeld op vaste tijden op te staan, op vaste tijden te eten en meer
  7. Slaap beter door je hersenen rust te bieden en te prikkelen door middel van ASMR video’s

Herfst in Zeeland

Afgelopen weekend heb ik in de provincie Zeeland enorm genoten van de herfst. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet altijd de moeite neem en de zin heb om erop uit te gaan in deze periode. Dit is ook moeilijk, maar toch ben ik er in ieder geval achteraf wel blij mee en heb ik weer even genoten.
De natuur in Zeeland is naar mijn idee altijd mooi, maar in de herfst is het toch heel anders. Samen met mijn vriend ben ik naar het “Veerse Meer” gegaan. Dit is een groot meer in Zeeland met daar omheen mooie mini strandjes, bossen en platteland. Hier ben ik vaker geweest, maar deze keer zijn we door de bossen rondom het meer gewandeld en hebben we mooie foto’s proberen te maken. Nu ben ik zeker geen fotografe, maar de foto’s zijn toch best goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Niet alleen in zeeland zijn mooie bossen en plekken om te wandelen. Ga er lekker op uit bij jou in de buurt, alleen of samen. Tijd voor jezelf vrij maken is belangrijk, gezond en fijn!

Bekijk hieronder mijn kiekjes van het mooie Zeeuwse!

Hoe denken jullie over de herfst?
Zijn jullie al eens in Zeeland geweest? 

X, Laura ♥

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: