Personal

Meet the cats

Have you met my cats?
Deze dame heeft namelijk maarliefst 2 katten in huis!
Oh, nee. Ik bedoel 2 poezen. Vrouwtjes dus.

Waarom katten?

Katten maken mij gelukkig, omdat het voor mij een soort vriendinnetjes zijn en ze er altijd voor mij zijn. Omdat ik met katten opgegroeid ben, voel ik me hier comfortabel bij. Naar mijn mening kunnen huisdieren veel voor mensen betekenen. Er zijn veel gezondheidsvoordelen aan het houden van huisdieren, ook mentale gezondheid. Zo kan een kat je verdriet gevoelsmatig verzachten en kan deze je bloeddruk helpen verlagen, wanneer je de kat voelt ademen op je schoot, bijvoorbeeld. Dit lijkt moeilijk te geloven, maar hier zijn studies naar gedaan.
Nog meer voordelen weten aan het houden van huisdieren? Klik dan hier.

Mijn katten

Maus

Mijn liefde voor katten gaat al ver terug. Sinds ik me kan herinneren (in mijn gedachten zelfs sinds ik geboren ben) hebben we bij mijn ouders thuis een kat gehad. Om precies te zijn heb ik daar thuis 3 katten gehad, allemaal na elkaar. De 3e kat woont nog steeds bij mijn ouders en is inmiddels alweer 13 jaar oud. Ze is super super super graag buiten en mijn ouders hebben ook een erg grote tuin. Ook gaat ze wel eens het weiland op aan beide kanten van het huis. Ze heeft zo haar favoriete plekjes om te liggen en ze is erg aanhankelijk wanneer ze binnen is. Deze poes is grijs met wit. We hebben haar samen opgehaald bij het asiel, toen ze 5 jaar oud was (geschatte leeftijd volgens de medewerkers).
Dit is Maus.

Ziva

Toen ik op mezelf ben gaan wonen, woonde ik eerst op een kamer in een studentenhuis, waar geen huisdieren toegestaan waren. Wel mochten we hier een hamster houden en dit hebben we ook gedaan, maar dit was geen succes. Deze ging belachelijk snel dood en ik vond er ook niet zo veel aan, eerlijk gezegd.
Toen mijn vriend en ik daarna gingen samenwonen, besloten we al snel een kat als huisdier te nemen. Hij had vroeger ook een kat thuis en wilde deze ook graag weer als huisdier.
We hebben met enorm veel geluk via marktplaats een super lief stel leren kennen die een kat als huisdier hadden. Deze kat wilden zij wegdoen, omdat ze een baby hadden gekregen en deze kat daar niet goed tegen kon. De kat vroeg om veel aandacht en dat hadden ze niet meer voor haar, vanwege de baby. Ook kon de kat niet goed tegen het gehuil van de baby. Ze wilden de kat graag overgeven aan baasjes die de kat wel de aandacht konden geven die ze verdient.
We kregen de kat gratis mee, samen met wat speeltjes en snoepjes, wat natuurlijk geweldig was. De oude baasjes hadden het er erg moeilijk mee deze kat te verlaten, wat ik helemaal snap.

We hebben zo enorm veel geluk gehad met deze poes, want ze is super lief en aanhankelijk. Deze kat was 3 jaar oud toen we haar ophaalden en is nu inmiddels 5. Ze is bij onbekenden erg schuw en bang. Ook is ze wel graag buiten, maar vooral als ik of mijn vriend ook buiten zijn. Dan is ze namelijk minder bang. Ze blijft wel altijd heel dicht in de buurt en gaat niet ver weg buiten. Verder houdt ze van knuffelen en ligt ze graag in mijn armen en op schoot.

Ginny

Mijn vriend en ik hebben beiden een zwakte voor dieren en vooral katten. Ik ben eigenlijk het ergst.
Op een dag, alweer iets meer dan een jaar geleden, stond er in een lokale krant die wij door de brievenbus kregen een oproep van het dierenasiel. Hierin stond dat er enorm veel kittens binnen gekomen waren en dat ze hier dringend baasjes voor zochten. Ik kon mezelf echt niet tegenhouden en ik heb toen al snel mijn vriend overgehaald (is meestal niet zo moeilijk 😉 ).

Een aantal dagen daarna zijn wij naar het asiel geweest en hebben we veel kittens bekeken en geknuffeld. De kitten die we uiteindelijk gekozen hebben, zat samen met een kitten uit het zelfde nest in een kamertje. De andere kitten ging meteen op mij klimmen en helemaal lief doen. De ander zat eigenlijk wat schuw en zielig in een mandje achterin, wat mij altijd meer raakt dan de drukke kitten. Die drukke kitten wordt toch wel gekozen. Ik neig vaak naar de “zielige” katjes. Zodoende hebben we voor deze kitten gekozen. Ze was 8 weken oud en woog net genoeg om mee te mogen nemen.
We hebben van alles doorstaan met haar, qua sterilisatie e.d.
Deze kat is liever dan lief en doet nooit geen vlieg kwaad. Ik vond het geweldig haar op te voeden en te zien opgroeien tot wie ze nu is. Ze is nu bijna 1,5 jaar oud en nog steeds erg lief.

Wat ik het geweldigst vond, was om te zien hoe zij zich ontwikkelde tot een echte poes. Ze wist toen ze klein was nog niet goed wanneer en hoe ze moest spinnen, wat ze moest doen als je haar aaide en op welke momenten haar staart dik moest worden. Heel grappig om te zien. Nu gebeurt alles op de juiste manier en is ze een echte damespoes!

En nu?

De katten hebben soms wat onenigheid, maar spelen ook veel en liggen veel bij elkaar in de buurt.
Ik ben blij dat we nu 2 katten hebben en dat het hier goed mee gaat. Naar mijn idee hebben we echt geweldige katten en hebben we daarom veel geluk gehad.

Verder zou ik dolgraag altijd een kat in mijn leven blijven houden, net zoals mijn vriend. Ik weet wel dat ik enorm veel verdriet ga hebben wanneer deze katjes zouden overlijden. Dit zit er natuurlijk wel aan te komen, maar als het goed is voorlopig nog niet. Ik kan er niet goed mee omgaan wanneer ik iemand verlies en dit is ook een angst van mij. Misschien niet voor iedereen begrijpelijk, maar met mijn eigen katjes heb ik dit ook.

Nog meer over mij weten? Klik dan hier en hier.

Hebben jullie huisdieren? Let me know!

X, Laura ♥

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: