Beauty

Huid, haar en nagels: my beauty favorites of september 2017

Opzoek naar beauty tips voor huid, haar en nagels? Dan ben je bij dit artikel op de juiste plaats!
Als vrouwen, zijn er een aantal producten in ons leven die we al belachelijk lang achter elkaar gebruiken, omdat we er zo enorm bij zweren. Zo heb ook ik een aantal beauty items die ik met jullie wil delen, omdat ik jullie ook de vreugde hiervan gun. Graag gedaan! 😉

1. Kokosolie

Kokosolie is echt een wondermiddel voor zó veel verschillende dingen en is daarom mijn nummer 1! Ik gebruik dit het meest in de punten van mijn haar. De avond vóór de ochtend dat ik mijn haren was, verdeel ik de olie over alle punten van mijn haar. Dit laat ik er de gehele nacht inzitten, zodat het goed intrekt. Vervolgens was ik de volgende ochtend mijn haar en zie je er niets meer van. De punten blijven er mooi van en zien er minder dood en droog uit.
Ik gebruik zelf geen conditioner, maskers of andere cosmetica voor in mijn haar, omdat ik eigenlijk tegen de parabenen, siliconen, kleurstoffen en meer chemische bestanddelen ben, die vaak in deze producten zitten. Kokosolie werkt daarom voor mijn breekbare haarpunten heel fijn.

Welke kokosolie kan je dan het best gebruiken? 

Het beste, is om harde (witte) kokosolie te gebruiken uit een pot, waar ook echt alleen 100% kokosolie in zit. Lees het etiket dus altijd goed. Deze potten zijn te krijgen in zowel groot als klein formaat bij de Holland & Barret, maar ook gewoon bij de Albert Heijn en andere supermarkten. Als je de ingrediënten zorgvuldig leest, weet je dat je goed zit. Een pot kost bij de supermarkt ongeveer 4 à 5 euro en bij de Holland & Barret al snel 8 euro.

Naast het verdelen van kokosolie in het haar, is deze olie ook het gezondst qua oliën om in te bakken. Ook kun je kokosolie gebruiken op je lichaam of je gezicht, heerlijk. Let wel op dat het erg vettig is. Als dagcrème zou ik het daarom zeker niet gebruiken.
Kokosolie kan ook gebruikt worden als deodorant, tandenbleker, lipbalsem, wimperserum en nog veel meer. Het is puur natuur, wat het onschadelijk maakt.

 

2. Daily Organic dagcrème

Deze dagcrème gebruik ik nog niet zo lang, aangezien deze lijn ook nog niet lang verkrijgbaar is. Naast deze dagcrème, zijn er ook make-up verwijderingsdoekjes, nachtcrème, reinigingslotion en nog meer van deze lijn verkrijgbaar.
De dagcrème is zacht, mild, zonder parfum, niet vettig, voedend, trekt snel in en is enorm fijn om te gebruiken. Daarnaast zit de crème in een super fijn pompje, wat ik altijd wat hygiënischer vind dan een potje waar je steeds met je vingers in gaat.
Het flesje is niet erg groot (een inhoud van 50 ml), wat het handig maakt om mee te nemen op reis bijvoorbeeld.

En waar kan ik de producten van deze lijn dan halen?

Bij de Albert Heijn. Huh?! Ja, je leest het goed, gewoon bij de supermarkt om de hoek. Deze producten hebben zij sinds ongeveer een maand of 3 in hun assortiment. Ik liep er gewoon tegenaan en zag dat deze producten allemaal organisch, biologisch en natuurlijk waren, wat echt als muziek in mijn oren klonk.
De producten van deze lijn zijn goedkoop. Het flesje dagcrème waar ik zo verliefd op ben geworden, kost tussen de 3 en 4 euro. Voor natuurlijke cosmetische producten is dit natuurlijk erg goedkoop. Als we dan ook nog kijken naar de kwaliteit van de crème, is dit echt heaven!

 

3. Gel nagellak (zonder lamp)

Ik gebruik zelf niet vaak nagellak. Vroeger al helemaal niet, omdat de nagellak nooit lang bleef zitten bij mij, waardoor ik die grote moeite niet wilde doen voor die 2 dagen mooie nagels. Toen ik daarom de Gellak van Sally Hansen ontdekte, had ik deze meteen uitgeprobeerd. De nagellak zou er langer op blijven zitten en je had niet eens een lamp nodig om de nagels onder te laten drogen! Eerst zien, dan geloven.
Ik gebruikte de nagellak en deze bleef wel een week helemaal zitten, waarna je er gemakkelijk nog een week achteraan kon plakken, met maar één klein chipje van een nagel af. Ik moest de nagellak er na een periode afhalen met de reden dat mijn nagels teveel gegroeid waren en je een randje “blote” nagel onderaan zag, en niet met de reden dat deze er al af gechipt was!
De nagellak blijft tussen de 1 en 2 weken lang zitten.

Mijn advies is wel om ook een gellak basecoat en topcoat te gebruiken, naast het kleurtje wat je gebruikt.

Welke nagellak is het best uit de test gekomen bij mij?

Later kwam er van steeds meer merken gel nagellak en ook deze heb ik van sommigen uitgeprobeerd. Sally Hansen kost ongeveer 12 euro voor een flesje. Tegenwoordig koop ik mijn gel nagellak van Essence, waarvan een flesje maar ongeveer 3 euro kost. Deze werkt even goed en blijft net zo lang zitten als die van Sally Hansen. Ik weet het dus wel!
De nagellak is vrijwel in alle drogisterijen te koop.

 

4. Lip Therapy Vaseline blikjes

Geen idee wanneer ik hiermee begonnen ben, maar ik kan al een hele poos niet meer zonder mijn mini blikje vaseline. Vooral de groene, met aloë vera vind ik geweldig. Deze ruikt lekker fris en ik merk ook dat deze de lippen echt aanpakt.
Ik merkte altijd dat mijn lippen (vooral in de winter) droog waren en snel gingen vervellen. Veel balsems voor mijn lippen werkte niet goed voor mij, tot ik deze tegen kwam.
Ik koop deze schatjes bij de Primark, voor ongeveer 2 euro! Natuurlijk zijn ze ook bij drogisterijen te koop, al denk ik wel dat ze daar iets prijziger zullen zijn.

Stop er eentje in je tas, eentje bij je dagelijkse make-up, eentje in je jaszak, eentje in je auto, eentje bij je vriend thuis, eentje bij je ouders thuis, eentje op je werk en eentje overal!

 

5. Priorin haarcapsules

Ongeveer een jaar geleden merkte ik aan mijn haar dat het wat dunner werd boven op mijn hoofd en dat ik ook meer haaruitval kreeg. Hier kreeg ik echt dikke paniek van. Ik besloot om eens op te zoeken wat ik hier tegen kon doen en kwam via Google op deze haarcapsules. Nu weet ik dat er echt bizar veel capsules zijn voor huid, haar en nagels en voor alleen je haar, maar deze zijn anders. Deze werken echt belachelijk fijn!
Toen ik ze eenmaal besteld had en ook binnen had gekregen, ben ik gestart met het slikken van 2 capsules op een dag: één na het ontbijt en één na het avondeten. Dit is de aanbevolen hoeveelheid om een “kuur” af te gaan om je haar weer optimaal te laten zijn. Toen deze merkbaar hun taak gedaan hadden, ben ik overgegaan op één capsule per dag, in de ochtend.

Wat doen deze capsules dan eigenlijk?

Bij mij was het al snel te zien dat mijn haar dikker werd en voller oogde. Daarnaast merkte ik dat het minder snel vet werd boven op mijn hoofdhuid. Tot slot zweer ik dat deze capsules mijn haar sneller laten groeien. Alles wat ze beloven dus! Ik heb nog nooit geloofd in een perfecte werking van capsules voor verschillende dingen, maar wauw, dit werkt echt!
Ik heb inmiddels al meerdere doosjes besteld en merk ook echt, dat wanneer ik ze niet gebruik, mijn haar sneller vet wordt en weer wat platter gaat zitten.
Tegenwoordig gebruik ik deze capsules alleen nog maar in vlagen. Als ik merk dat mijn haar deze weer nodig heeft, gebruik ik ze weer eventjes voor twee keer per dag, waarna ik weer over ga op één keer per dag. Ook zijn er genoeg periodes dat ik ze niet gebruik, omdat ik niet constant aan capsules wil zitten. Alleen als ik het weer echt nodig vind, gebruik ik ze weer.

De capsules bevatten geen gekke en verkeerde bestanddelen en zijn verder ook niet schadelijk, zolang jij je aan de aanbevolen hoeveelheid en gebruiksaanwijzing houdt. Misschien klinkt het heel spannend, capsules, maar dat zijn ze totaal niet!
Ik koop vaak online via de drogist een voordeelverpakking met 240 stuks. Deze kost op zijn goedkoopst (dus als je op de juiste site zit) tussen de 35 en 40 euro. Dit is het meer dan waard, als je last hebt van soortgelijke dingetjes als mij! Ikzelf doe best lang met een voordeel doos, omdat ik ze niet non-stop volop gebruik.

 

6. Dr. Organic Dead Sea Mineral deodorant

Ik ben erg lang opzoek geweest naar de juiste deodorant voor mij. Ik wil graag, zoals jullie inmiddels al weten, zoveel mogelijk natuurlijke producten gebruiken. Deodorant stopt vaak de poriën dicht, waardoor zweetlucht vaak erger wordt, op langere termijn. Daarnaast is dit natuurlijk niet goed voor je huid. Deodorant bevat ook vaak parabenen, siliconen, parfum, alcohol en andere slechte bestanddelen. Deze heb ik dan ook proberen te vermijden, maar tegelijkertijd wilde ik wel een goed werkende deo. Toen kwam ik bij de Holland & Barret, waar ik tegen een deodorant roller aanliep, die beweerde “non-clogging” te zijn. Dit betekent dat deze de poriën niet zou verstoppen. Daarnaast zitten er geen parfum, geen alcohol en geen parabenen in.
Deze roller hebben ze in verschillende lijnen. Ik heb gekozen voor de dode zee mineralen lijn. Deze rook naar mijn idee nog redelijk fris en sprak me wel aan. Inmiddels gebruik ik deze alweer een poos en werkt deze voor mij! Ik heb dus eindelijk de juiste deo gevonden!

Wat is slim?

Deze kost ongeveer 8 euro. Ik heb ze gekocht toen ze met korting waren, waardoor ik voor 8 euro 2 rollers meekreeg!
Mijn advies is dan ook om dit soort producten bij de Holland & Barret altijd met korting te kopen, zodat je er meerdere kunt inslaan en er natuurlijk ook minder voor betaald, aangezien de producten bij deze winkel niet erg goedkoop zijn. Er zijn vaak genoeg momenten dat deze rollers met korting te koop zijn.
Daarnaast raad ik aan om een roller te gebruiken in plaats van een spuit. Een spuit is namelijk vaak agressiever voor de huid.
Verwar deodorant niet met parfum. Mijn advies is daarbij, om deodorant te gebruiken die geen parfum bevat maar wel goed werkt tegen het zweet, vooral de zweetgeur, en daarnaast een lekkere parfum te gebruiken.

 

7. The Pore-fessional van Benefit

Op mijn neus heb ik enorm veel grote poriën: zwarte puntjes. Deze zijn echt wel goed te zien, maar gelukkig zijn het geen mee-eters en worden het geen puistjes. Daarnaast is mijn neus vaak erg vettig, waardoor make-up door de dag heen niet goed blijft zitten op mijn neus. Hierdoor zijn de vele, grote poriën weer goed te zien.
Dit product is een primer die ik ontdekt heb via internet. Deze primer zorgt er echt als de beste voor dat deze poriën niet meer zo goed te zien zijn. Deze gebruik ik dus voor ik de rest van mijn make-up aanbreng en dit werkt prima. Nog steeds is mijn neus vettig en gaat mijn make-up er op die plek gedurende de dag vaak af, maar deze primer zorgt er wel goed voor dat deze alsnog minder te zien blijven, wat los staat van de vettigheid.
Ook om rode vlekjes of andere oneffenheden op het gezicht te verbloemen, werkt deze primer goed!

En waar haal je dit product?

Dit product is te koop bij de Douglas en wordt verkocht in twee maten: 22 ml en 44 ml, dacht ik. Dit klinkt als erg weinig, maar je hebt ook maar erg weinig nodig van dit product. Zelf heb ik de kleine verpakking gekocht, wat voor nu meer dan genoeg is. Deze kleine verpakking kostte ongeveer 34 euro. Wat ik toch best heel prijzig vindt.

Mijn advies is om hier zo weinig mogelijk van te gebruiken en eerst te starten met de kleine verpakking. Breng dit product alleen aan op plekjes die uitzonderlijk rood zijn of waar je graag wil dat de huid wat egaler zou zijn.
De Douglas is ook een erg fijne winkel om advies te vragen. Je kunt hier ook het product laten aanbrengen door een medewerker en het op die manier uitproberen, voor je het daadwerkelijk koopt.

 

Dit waren mijn favoriete beauty producten van dit moment!
Deze beauty tips voor huid, haar en nagels zouden jullie zeker kunnen helpen!
Wat zijn die van jullie en heeft iemand van jullie één van deze producten misschien ook als favoriet? Let me know! 

X, Laura ♥

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe with your email

Get the latest posts delivered to your mailbox: