Summer: ready, set, go!

Het is inmiddels alweer halverwege augustus en de temperatuur is zo rond de 19 graden deze week. Teleurstellend dus. Toch heb ikzelf een leuk vooruitzicht naar mijn vakantie naar Griekenland over een aantal dagen! Wie heeft dit nog meer als vooruitzicht of wie is al op vakantie geweest en waar? Let me know in de reacties!

Goed, let’s get to the point.

De titel geeft al weg dat de zomer voor mij bekent staat als een moment om zo snel mogelijk weg te gaan. Het is niet dat ik het de rest van het jaar slecht heb of niet kan wachten om weg te gaan hier, maar de zomer geeft mij een gevoel van de mogelijkheid om even te ontsnappen aan het drukke werken en leren hier in Nederland. Ik heb zelf gemerkt dat ik nogal op de lopende band ingesteld stond en toch stiekem veel stress had hierbij. Dus voor mij betekent deze zomer daarom: ready, set, go!

Nu zijn er naar mijn idee nogal een aantal video’s, blogs, websites en andere vormen die, wanneer het om zomer en het klaarmaken voor de zomer gaat, vooral tips geven om je lichaam “bikini klaar” te maken, af te vallen, de mooiste vakantiefoto’s te maken en meer perfectionistische en idealistische verhaaltjes. Hier is niks mis mee, maar zelf mis ik dan toch altijd het stukje van het genieten van de voorpret van de reis en het genieten überhaupt. Ikzelf zie het namelijk niet helemaal zitten om vanaf januari bezig te zijn in de sportschool en het dan toch weer niet vol te houden en daar weer gestrest over te zijn, wat helemaal niet goed is voor het zelfbeeld. Ik denk ook dat ik hier niet alleen in ben.

Wat ik namelijk als advies wil geven is: als je inderdaad een strakker lichaam wil voor de zomer, ga er dan voor! Je kunt het best, zolang je het maar echt wil en je er voor werkt. Maar wat voor mij het belangrijkste advies is aan mezelf en aan jullie, is dat je vooral moet genieten! Lukt het je niet om die bikini body te behalen of te behouden? Maakt niet uit! Ga jezelf er niet om zitten haten en besteed deze tijd liever in het leren accepteren van je lichaam en het lief te hebben. Zelf ben ik ook niet maatje 34 en ja, ik heb een aantal jaar geleden ook veel last gehad van onzekerheid in het algemeen, maar ik zie gelukkig toch in nu dat ik niet super dik ben en ik gewoon vormen heb waar mijn vriend, onder anderen, dol op is! Nu ben ik er zelf ook wel een beetje dol op! Nog steeds heb ik wel eens dat ik denk: ‘oké, nu wil ik toch een paar kilo’s kwijt’ en dit lukt me ook als ik me ertoe zet, maar over het algemeen ben ik gewoon bezig met een gezond voedingspatroon, waardoor ik soms wel wat afval, maar waardoor ik vooral op mijn vaste gewicht blijf, waar ik al blij mee ben.

Hetgeen waar je op moet focussen vóór je vakantie en je eventuele reis naar het buitenland, is naar mijn idee dus niet dat jij je lichaam probeert strakker te maken, maar dat je vooral doet wat voor jou goed voelt. Voel je niet verplicht strak in je bikini te zitten, maar werk hier alleen voor als je het zelf ook echt wil en je je écht niet gelukkig voelt en kan voelen in je eigen lichaam. Verder zou ik als ik jullie was gewoon focussen op het voorbereiden van die ene superleuke reis naar het buitenland, het genieten op het terras, het zijn met geliefden, genieten van de zon, strand en nog veel meer!

De titel “summer: ready, set, go!” houdt dus eigenlijk in:
1. Doe de voorbereiding die voor jou écht goed voelt en laat je niet beïnvloeden door anderen
2. Plan leuke dingen en geniet hier ook écht van. Geniet van de kleinste dingetjes!
3. Shop leuke items voor je vakantie en kijk wat je het beste staat bij jou en je lichaam en wie weet kijk je dan al heel anders naar je lichaam!
4. Maak je niet druk. De vakantie is om bij te komen, van die lopende band waar ik het over had af te stappen en niet te stressen over wat anderen van je denken, maar te genieten van je rust en van hetgeen waar jij zelf voor kiest.
5. Het stukje “go!” in de titel betekent vooral dat je gewoon moet gaan en moet doen wat goed voelt. Ga je op vakantie over een aantal weken? Ga dan als voorbereiding lekker shoppen, opzoeken wat leuk is om te doen op de vakantie en wanneer je het wil iets aan jezelf veranderen, zolang je er maar niet over strest. Vervolgens is het alleen nog maar: verstand even op nul, kies voor jezelf en: Gaan!

Het doel van deze blog was vooral om ervoor te zorgen dat jullie een andere blik te lezen krijgen over het klaarmaken voor de zomer. Wat vonden jullie ervan en hoe denken jullie over de “bikini body” en het klaarmaken voor de zomer? Deel het met ons in de reacties!!!

X, Laura♥

Follow my blog with Bloglovin

0 thoughts on “Summer: ready, set, go!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *